фото: Shibam, Wadi Hadhramaut Yemen, УикипедияИзключително неприятна новина. Касае милиони хора:За

...
фото: Shibam, Wadi Hadhramaut Yemen, УикипедияИзключително неприятна новина. Касае милиони хора:За
Коментари Харесай

Данните на Обединеното кралство показват, че броят на йеменците, които гладуват, може да нарасне до 5 милиона до юни

фото: Shibam, Wadi Hadhramaut Yemen, Уикипедия

Изключително неприятна вест. Касае милиони хора:

За унищожения от война, заболяванията и глада времето изтича. За това предизвестиха от Световната продоволствена стратегия към Организация на обединените нации.

" Моят драматичен дълг през днешния ден е да ви кажа: Гладът е на прага на човечеството. За милиони хора по Земята ", съобщи изпълнителният шеф Дейвид Бийзли в своето Нобелово обръщение.

Припомняме, че Норвежкият Нобелов комитет реши да присъди Нобеловата премия за мир за 2020 година на Световната продоволствена стратегия за напъните ѝ за битка с глада.

Данните на Обединеното кралство демонстрират, че броят на йеменците, които гладуват, може да  нарасне до 5 милиона до юни.

Като цяло Организация на обединените нации сподели, че повече от 16 милиона души - над половината от популацията на Йемен - ще бъдат изправени пред спешни равнища на неустановеност на храните доникъде на 2021 година

" Йемен още веднъж гладува ", отсече шефът на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Марк Лоукок в четвъртък на среща на страни-донори.

Припомняме, че при започване на декември стана ясно, че близо четвърт милион са жертвите на войната в Йемен, съгласно данни на Организацията на обединените народи.  Най-малко 233 000 души са починали от началото на спора,  който макар опитите за помирение все още . Това са както преди жертви на сраженията, по този начин и косвени - на заболяванията и глада.

Повече от 3 150 са децата, станали жертва на въоръжения конгфликт. Само през първите девет месеца на 2020 година са докладвани 1500 жертви измежду цивилното население, гласят данните.

През 2021 година повече от 24 млн. души ще се нуждаят от филантропична помощ.

е разкъсван от принуждение и безпорядък от 2014 година, когато иранско настроените хуситски бунтовници завладяват огромна част от страната, в това число столицата Сана.

Кризата ескалира през 2015 година, когато ръководената от Саудитска Арабия военна коалиция против бунтовниците стартира опустошителна въздушна акция, ориентирана към анулация на териториалните придобивки на хутите.

Войната е Йемен е една от най-тежките филантропични рецесии в света.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР